Mikis Theodorakis 1925-heden

Inleiding website Mikis Theodorakis

Uitgangspunt in deze website is het chronologische overzicht van de werken (composities en boeken) van Mikis Theodorakis.

Mikis Theodorakis

Een biografie van Theodorakis vindt u in deze website niet. Deze kunt u in de officiële website van Mikis Theodorakis in het Frans, Duits of Engels lezen.

In de hele website zal van de Griekse titels uitgegaan worden. Als op multimedia niet de Griekse titels vermeld zijn, vindt u in de inhoudsopgave onder de anderstalige titel een verwijzing naar de betreffende Griekse titel. Het enigszins afwijkende Griekse alfabet is daarom in het Latijnse alfabet geïntegreerd.

In de alfabetische inhoudsopgave vindt u links naar elke pagina die in deze webite voorkomt. Liedtitels leiden altijd naar de pagina met het werk waar deze uitkomen.
Werken worden zover mogelijk, in zoveel mogelijke categorieën ondergebracht, zodat deze makkelijk gevonden kunnen worden.

Het hoofddoel van deze beknopte Theodorakis-website is het vinden van werken van Theodorakis die al dan niet ter plekke uitgevoerd, beluisterd of gelezen kunnen worden. Daarom is ook een wereldwijde agenda van optredens met werken van Theodorakis in deze website opgenomen.

Mikis Theodorakis

De website wordt in de loop van de tijd steeds verder gevuld. Mocht u reeds aanvullingen voor de data met optredens hebben, dan kunt u deze mailen naar inekemaa@xs4all.nl. Hieronder vindt u steeds de pagina's die geactualiseerd zijn.